1 Aralık 2007 Cumartesi

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI




2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı yeşil mercimek
4 bardak su (et yada tavuk suyu)
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber
Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlıyoruz. Siyah suyunu döküp, bekletiyoruz. Diğer tarafta tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup soğanları hafifçe kavuruyoruz. Dört bardak suyu ya da et suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamakta olan suya mercimeği ve bulguru koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. On, onbeş dakika demlendikten sonra karıştırıp servis yapıyoruz.(Varsa bir adet yeşilbiber de güzel oluyor.Arzuya bağlı)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...