14 Aralık 2007 Cuma

KESTANELİ PASTA






Pandispanya için malzemeler:

4 adet yumurta(oda sıcaklığına getirin)
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
2 kaşık sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

Üst krema için gerekenler:

2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Soğuyunca 1 poşet krem şanti

İçi için gerekli olan malzemeler:

3 çay bardağı soğuk süt
1 poşet Dr Oetker dolgu kreması
15 adet haşlanmış kestane veya kestane çekeri
1 çay bardağı damla çikolata
Süsleme malzemeleri:
10-12 adet kestane
1 paket bitter çikolata(benmari usulü eritelim ya da benim gibi mikrodalgada 30 saniyede eritebilirsiniz)
kavrulmuş fındık kırığı
krem şanti
Yapım aşamaları:

Pandispanya :
*Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Un , vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz ve çırptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
*175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz..
*Çıkarınca soğuyana kadar bekliyoruz ve kalıptan çıkarıyoruz..
*Naylon bir ip yardımı ile pastayı ikiye bölüyoruz..

Üst krema :
*Tüm malzemeyi tel çırpıcıyla çırparak pişiriyorz..
*Soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz..

İç krema:
*Soğuk süt ile dolgu kremasını iyice çırpıyoruz.
*İçine haşlanmış ve rondodan geçirilmiş kestaneleri ekliyoruz.
*Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt ile 1 çorba kaşığı şekeri karıştırıyoruz ve kekin iki parçasını da eşit şekilde ıslatıyoruz..
*Ara kremasını sürüyoruz ,ikinci katı koyup ,üst kremayı her tarafına sürüyoruz.
*Fındıkla kaplıyoruz.
*Erittiğimiz çikolatamıza kestaneleri batırıp donduruyoruz ve pastamızın üzerine koyuyoruz..
*En son kremşanti süslememizi yapıyoruz.
Çok detaylı anlatmaya çalıştım ama eğer bir eksiğim kaldıysa lütfen uyarın...


Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...