13 Aralık 2007 Perşembe

MERENGLİ KREMALI AYVA




Becerikli komşum Nurten in mutfağından yine bu tarif...Çoğumuz elmalısını yaparız bu tatlının ...Bu şekliyle ben de yaparım ve inanın elmadan daha fazla seviyorum...Sütlü tatlı sevenlere kesinlikle öneririm...

4 adet rendelenmiş iri ayva
1,5 su bardağı şeker


Muhallebisi:

1 lt süt

1 su bardağı şeker

3/4 su bardağı un

1/2 paket labne peynir


Merengi:

3 yumurta akı

3 kaşık şeker


*Ayva ile şekeri pişirelim ve servis kabımızı ıslatarak yayalım.

*Süt, şeker ve unu karıştırarak pişirip muhallebi yapalım.

*Labneyi ekleyip iyice çırpalım ve ayvaların üzerine yayalım

*Mereng için yumurta akı ve şekerini iyice köpük olana kadar çırpalım.(Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı yoksa köpük köpük olmaz.)

*Muhallebinin üzerine dökelim ve fırında kızartalım.(Sevgili Nurten biraz az kızartmış , telaşından)
*Buzdolabında dinlendirelim soğuyunca ...
afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...