Annem der ki; Önce 1 kg portakalın kabuklarını uzun uzun dilimleyip(5-6),kıvırıp, yorgan iğnesi ile ipliğe diziyoruz. 4-5 gün , günde 2 kez suyunu değiştirerek suda bekletip acısının çıkmasını sağlıyoruz. Tencereye alıp kaynatıp süzdürüyoruz.Tekrar temiz su koyup bu kez yumuşayana kadar haşlayıp bu suyu da döküyoruz.
3 su bardağı şekere batası su koyup, ağdalaşana kadar kaynatıyoruz.Koyulaşınca süzüp kuruladığımız portakal kabuklarını ipinden sıyırıp tencereye ekliyoruz.Kıvamı gelene kadar pişiriyoruz.(Ama çok uzun değil yoksa açılır)
Kıvamı için de tabağa bir kaç damla damlatıp biraz soğutuyoruz.Damlalar hızlıca değil de yuvarlanarak akıyorsa olmuş demektir.
Hemen 1/2 limon veya 3-4 parça limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Kıvamı için de tabağa bir kaç damla damlatıp biraz soğutuyoruz.Damlalar hızlıca değil de yuvarlanarak akıyorsa olmuş demektir.
Hemen 1/2 limon veya 3-4 parça limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder