25 Aralık 2007 Salı

ÜÇ RENKLİ BÖREK


3 yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma (veya haşlanıp didilmiş tavuk eti)
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
1 yumurta sarısı

İlk yufkayı masaya serip yağlayın. Havucu yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak ikinci yufkanın üzerine yayın. üçüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine dizin. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın , rulo şeklinde sarıp ikiye bölün. İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...