1 Aralık 2007 Cumartesi

VİŞNE REÇELİ


1 kg vişne
1 kg şeker
½ limon
2-3 parça limon tuzu

Şekere batası su koyup 5-10 dakika kaynatıyoruz.Diğer tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri (ben dondurulmuş vişne kullanıyorum bazen) 1-1,5 bardak su ile bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.Sadece vişneleri kepçeyle alıp ağdaya ekliyoruz.Bunu reçelimizin rengi siyah olmasın diye yapıyoruz.(dilersek vişne suyuna azıcık şeker koyup su ilave edip meyve suyu olarak tüketiyoruz).Yarım saate yakın kaynatıyoruz.Kıvamı gelince limon ve limon tuzunu ekleyip bir iki daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Kıvamı için tabağa birkaç damla koyup akıcılığına bakıyoruz.Yuvarlanarak akıyorsa reçelimiz hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...