21 Aralık 2007 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE



HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler:


  • 250 gr. margarin(oda sıcaklığında)
  • 1,5 çay bardağı(ajda) pudra şekeri
  • 1 çay bardağı  hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta(1 beyaz üzeri için ayrılacak)
  • Aldığı kadar un


Yapılışı

  1. *Oda ısısında yumuşamış margarine, pudra şekeri ,2 yumurta sarısı ve  hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.
  2. *Unu ve kabartma tozunu hamura yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.(kaba yapışmamaya başladığı anda un ilavesine son verelim)
  3. *Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  4. *Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. *Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun…






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...