10 Ekim 2007 Çarşamba

FIRINDA KABAK MÜCVER



http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

FIRINDA KABAK MÜCVER





İddia ediyorum bu mücver tarifi de tuzlu kek gibi çok lezzetli, hiç kabak sevmeyen ve yemeyen biri bile afiyetle yiyecektir.Yalnız un miktarını yine üç aşağı beş yukarı kendiniz ayarlayacaksınız. Bu sefer koyu pelte gibi bir hamur olmalı...


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy kabak
  • 3/4 su bardağı rende beyaz peynir
  • 1/4 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 4 tane yeşil soğan 
  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardagi sıvıyağ
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1,5 su bardagi un( 200 ml lik bardakla yaklaşık olarak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • serpme karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çörek otu

http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

Yapılışı:


  1. Kabakların iyice yıkayıp rendeliyoruz ve sularını sıkıp bir kaba alıyoruz.. 
  2. İnce doğranmış soğan ve maydanozu ilave ediyoruz... 
  3. Sıvı yağı, yumurtaları çırpıyoruz ve kabakla karıştırıyoruz.
  4. Beyaz peynir rendesini, tuzu, karabiberi ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz..
  5. Yağlanmış borcama aktarıp,üzerine çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz.








Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...