11 Ekim 2007 Perşembe

LAZ BÖREĞİ

İçinden, limon kokulu kremaların ısırırken ağzınıza aktığı çıtır çıtır bir baklava düşünün .İşte laz böreği.Geçen gün komşum Nurten misafirleri -yani bizler- için yapmış…Ben de özel zamanlarda yaparım ama hazır yapılmışken hemen koşup makinemi aldım ve görüntüledim.Ellerine sağlık Nurten’ciğim…Yoksa ben yapana kadar epey bir zaman geçerdi!….Hamur açmayı bilenler için çok kolay…İşte tarifi:

1 su bardağı süt(biraz fazla)
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
1 yumurta
Biraz tuz
Aldığı kadar un
Muhallebisi
1.5 kg süt
4 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı silme un
5 “ “ pirinç unu
Pişiriyoruz;inerken
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
ekliyoruz
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz..12 top hazırlıyoruz.6 tanesini nişastayla çok ince açıyoruz ve tepsiye üst üste koyuyoruz.Araya muhallebiyi koyuyoruz.Tepsiden sarkanları üstüne doğru çeviriyoruz.Diğer 6 ‘yı da tek tek incecik açıp onları da seriyoruz.Bu sefer taşanları tepsinin tabanına doğru içe kıvırıyoruz.Kare dilimler halinde kesiyoruz.Üzerine 200-250 gr eritilmiş sıcak tereyağı gezdiriyoruz.Fırında 160 derecede 45 dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.Tepsiyi yağlamıyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...