Hamuru:
- 250 gr margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 4,5-5 su bardağı un
- 1 paket vkabartma tozu
İçi:
- 4 büyük elma rendesi
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- Unu en son , kaşık kaşık ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
- Buzdolabına kapalı bir kapta koyup biz elmaları hazırlayana kadar dinlendirelim.
- rendelenmiş elmalarla şekeri pişirelim
- suyunu iyice çekince ceviz ve tarçını karıştırıp soğutalım
- Şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde 160-170 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim
- Bolca pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder