14 Ekim 2007 Pazar

CEVİZLİ YOĞURT TATLISI

Allah rahmet etsin, yengemin annesi Remziye teyze çok güzel yapardı, tarif o zamanlardan kalma...Ama vazgeçilmezlerimden...Yapımı kolay yemesi keyifli...Ruhları şad olsun.

4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
Vanilya

Şerbeti:
5,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
5 dakika kadar kaynasın.
Yumurta ve şekeri çırpıp, diğer malzemeleri de ekleyerek kek kıvamında hamurumuzu hazırlayıp, kalıba dökelim ve aralıklarla cevizle süsleyelim.175 derece fırında pişirelim.Kek piştikten sonra şerbeti hazırlamaya başlayalım.Ilık keke kaynar şerbeti dökelim.Şerbetini çektikten sonra dilersek hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...