23 Ekim 2007 Salı

ETLİ KURU PATLICAN VE KABAK DOLMASI

Kabak ve patlıcan
350g kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
Dereotu
tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 domates(içini içe doğrayın)
suyu için: 1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kabaklar ve patlıcan dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın.kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun.Patlıcanları 5-10 dakika haşlayıp yumuşatın. Hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin. üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kabaklar ve patlıcanlar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin. Pişince sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...