26 Ekim 2007 Cuma

MISIRUNLU CEVİZLİ ÇÖREK


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı yüzüne)
1 paket yuva yaş maya
2 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı toz şeker
Yeterince un
ceviz

*Parmak dayanacak sıcaklıktaki su, süt ve şekeri karıştıralım.
*Mayayı ekleyip eritelim.
*Yumurta akını ve sıvıyağı ialve edelim.
*Mısır unu ve tuzu karıştıralım; en son olarak azar azar unumuzu ele yapışmayacak bir hamur olana kadar ekleyelim, fazla değil.Çok yumuşak bir hamur olmalı.
*Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
*Hacminin iki katı olunca (***ya da size daha kolay bir yol: bir çay bardağına su koyup içine hamurdan misket kadar atın.suyun yüzüne çıkınca mayalanmış demektir)
*Yumurta kadar alıp içine ceviz (ya da başka bir şey) koyup kapatalım ve tepsimize dizelim.
*Ayırdığımız yumurta sarısının içine azıcık pudra şekeri karıştırıp üzerlerine sürelim.
*Çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...