19 Ekim 2007 Cuma

ANANASLI KEK


3 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
150 gr erimiş becel margarin
1 su bardağı süt veya yoğurt
3 su bardağı civarında(kek kıvamı için gereken kadar) un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 dilim konserve ananas
4 kaşık kırık fındık
kiraz şekerlemesi ya da vişne
Şeker ve yumurtayı iyice mixerle çırpalım.Yağ, süt ekleyip hafifçe KAŞIKLA karıştıralım. Un vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp ekleyelim.
Kalıbımızın tabanını yağlayalım(kelepçeli kalııbınız varsa kullanabilirsiniz) Bolca toz şeker serpelim.Ananas dilimlerimizi döşeyelim.Aralarındaki boşluklara fındık serpelim ve hamurumuzu dökelim.170 derecede 35-40 dakika pişirelim. Çıkınca ve ılıyınca ters çevirelim.
dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...