14 Ekim 2007 Pazar

REVANİ

Sadece derim ki ,yıllardır yaparım; herkes tarafından beğenilen, az yağlı olması sebebiyle hamur tatlıları içinde tercih ettiğim, yapımı kolay bir tatlı...
***Herkes yapar, ama herkesin elinin lezzeti farklıdır. Hatta aynı kişinin iyi ruh haliyle ve kötü ruh haliyle, istekli ya da isteksiz yaptığı "aynı" yemek bile her zaman aynı lezzetde olmaz. Birebir aynı malzemeyi koysanız bile...Onun için önce mutfakta keyifli olmayı sağlamak gerekiyor. Yemeğe mutluluk katmak gerekiyor. Üzgün ve negatif bir haleti ruhiye ile yapılan yemekler hem kendi "sıkıntılı" olduğu gibi, yiyenleri de olumsuz etkiliyor. Onun için yumurta bile kıracaksak, diyorum ki arkadaşlar, pozitif olalım; hatta mümkünse olumlu dualar edelim...***

3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Varsa deepfreezinizden 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,
yoksa 1 limon kabuğu rendesi
İsteğe bağlı 4 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz(ben bu sefer koymadım)

Şerbeti :
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
(Dilimlenmiş hali sonra sileceğim, resim kotam doluyor!!! Buna bir çözüm bilen varsa lütfen bana yardımcı olsun,rica ediyorum...)

Şerbet için şeker ve suyu karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk.kadar kaynatıp limon suyunu ekleyip, altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yanda yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Sıvıyağ,yoğurt,irmik ve portakal rendesini ekliyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.En son un,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve yağlanmış kalıba döküp170 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkınca 3-4 dakika bekleyip,aralıklarla deldiğimiz revaninin üzerine şerbeti
döküyoruz. Hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...