10 Ekim 2007 Çarşamba

KIYMALI KABAK BEĞENDİ


KIYMALI KABAK BEĞENDİ



Gerek misafir sofraları gerekse kişisel masalarımız için bizim favori lezzetlerimizden birisi.Deneyin pişman olmazsınız.

Malzemeler:


  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Beşamel sosu:
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 bardak civarı soğuk süt (koyu muhallebi kıvamı olacak, kontrollü olun)
  • tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kıyma sosu:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık salça
  • tuz, karabiber
  • 2 kaşık yağ

Yapılışı:


  1. Yağda yemeklik doğranmış soğanlarımızı soteliyoruz ve kıymamızı ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Salçasını, tuz ve karabiberini de koyup kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  3. Kabaklarımızı yıkayıp kazıyıp rendeliyoruz ve suyunu çekene kadar  rittiğimiz yağda  pişiriyoruz.
  4. Diğer tarafta 2 kaşık un ve 2 kaşık yağı sarartıp sütü,tuzu ekliyoruz ve koyu kıvamlı bir beşamel sos hazırlıyoruz. 
  5. Kabaklarımızı katıp biraz daha pişiriyoruz. 
  6. Kapatınca kaşar rendesini ilave edip hızlıca karıştırarak homojen hale getiriyoruz.
  7. Beğendimizi servis kabımıza alıyoruz ve üzerine etimizi koyup dilediğimizce süsleyerek servis  yapıyoruz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...