KIYMALI KABAK BEĞENDİ |
Gerek misafir sofraları gerekse kişisel masalarımız için bizim favori lezzetlerimizden birisi.Deneyin pişman olmazsınız.
Malzemeler:
- 5 adet orta boy kabak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Beşamel sosu:
- 2 kaşık un
- 2 kaşık tereyağı
- 2 bardak civarı soğuk süt (koyu muhallebi kıvamı olacak, kontrollü olun)
- tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kıyma sosu:
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- tuz, karabiber
- 2 kaşık yağ
Yapılışı:
- Yağda yemeklik doğranmış soğanlarımızı soteliyoruz ve kıymamızı ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Salçasını, tuz ve karabiberini de koyup kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Kabaklarımızı yıkayıp kazıyıp rendeliyoruz ve suyunu çekene kadar rittiğimiz yağda pişiriyoruz.
- Diğer tarafta 2 kaşık un ve 2 kaşık yağı sarartıp sütü,tuzu ekliyoruz ve koyu kıvamlı bir beşamel sos hazırlıyoruz.
- Kabaklarımızı katıp biraz daha pişiriyoruz.
- Kapatınca kaşar rendesini ilave edip hızlıca karıştırarak homojen hale getiriyoruz.
- Beğendimizi servis kabımıza alıyoruz ve üzerine etimizi koyup dilediğimizce süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder