TERBİYELİ DANA HAŞLAMA |
- 4 parça dana haşlamalık incik
- 4 Su sardağı su
- 2 patates
- 2 havuç
- 7-8 arpacık soğanı
- 3-4 karabiber tanesi
- Tuz
terbiyesi:
- 1 kaşık yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 Limon Suyu
Yapılışı:
- Etleri yıkayıp tüm malzemeyi düdüklüye koyup 30-35 dakika pişirelim.
- Pişince küçük bir tencerede yağı eritip unu pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edip,küçük bir kasede 1 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpalım ve unlu et suyuna ilave edelim.
- Hazırladığımız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp, sebzeleri ezmeden karıştırıp ateşten alalım. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder