10 Ekim 2007 Çarşamba

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA

http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

TERBİYELİ DANA HAŞLAMA




Malzemeler:

  • 4 parça dana haşlamalık incik
  • 4 Su sardağı su
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 7-8 arpacık soğanı
  • 3-4 karabiber tanesi
  • Tuz


terbiyesi:

  • 1 kaşık yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 Limon Suyu


Yapılışı:


  1. Etleri yıkayıp tüm malzemeyi düdüklüye koyup 30-35 dakika pişirelim.
  2. Pişince küçük bir tencerede yağı eritip unu pembeleşinceye kadar kavuralım. 
  3. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edip,küçük bir kasede 1 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpalım ve unlu et suyuna ilave edelim. 
  4. Hazırladığımız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp, sebzeleri ezmeden karıştırıp ateşten alalım. Sıcak olarak servis yapalım.


Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...