19 Ekim 2007 Cuma
KIYMALI BÖREK
Harcı:
1 su bardağı süt
3 yumurta (birinin sarısı yüzüne)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
İçi:
350 gr kıyma
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
tuz, karabiber
1 kaşık yağ
5 adet (1 kg) yufka
Susam, çörek otu
İçi hazırlamak için doğradığımız soğanları yağda pembeleştiriyoruz.Kıymayı ekleyip suyunu çektiriyoruz ve ince doğradığımız biberleri de ilave ediyoruz ve 5-10 dakika pişiriyoruz, kısık ateşte. Tuz ve biberle tatlandırıyoruz, içimiz hazır .
Harç malzemelerini de iyice karıştırıp dilediğimiz şekli vererek böreğimizi hazırlayalım.
1) Bir sıra yufka ve aralarına harç sürerek ortasına kıymayla;
2) 2 kat yufkayı arasına harç sürerek ve 8'e bölerek geniş kenarına iç koyup(sigara) rulo sararak;
3) 1 yufkanın yarısına harç sürüp, ikiye katlayıp 4'e bölerek " " " rulo sarıp sonra kendi etrafında dönderip gül şekli vererek...
Sonra yumurta sarımızı azıcık yoğurtla karıştırıp sürüyoruz üzerine.Çörek otu ve susam serpiyoruz.180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder