10 Ekim 2007 Çarşamba

KAYSERİ YAĞLAMASI



Kayseri'li becerikli komşum Neşe Abla bir kaç gün önce gününde güzel şeyler yapmış, ellerine sağlık...İkisini sizler için görüntüledim.Cep telefonuyla çektiğim resim pek başarılı olmasa da idare eder.Çooook lezzetli olduğuna garanti veririm.Hadi buyrun...


Hamuru:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
yeterince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

sosu için:
250 gr. kıyma
4 adet soğan
2-3 domates ya da 2 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin
2 adet yeşil biber
kırmızı biber,maydanoz,tuz

*Mayayı ılık suda eritip,diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapıyoruz.
*15 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayoruz.
*Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle ya da küçük oklavayla açıyoruz..
*Yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
*kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavuruyoruz.
*1 çay bardağı su ilave edip biraz pişiriyoruz..pişen hamurların üzerine bu içten 1-2 kaşık koyup lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesiyoruz ve sarmısaklı sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz..(Dörde bölünen her bir parça kendi etrafında rulo yapılıp yoğurda batırılarak yenilir.)


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...