14 Ekim 2007 Pazar

NAPOLYON TATLISI

Kesinlikle tavsiye edeceğim bir tatlı...Çok hafif ve yapımının çok kolay olduğunu göreceksiniz.Bana güvenin ve mutlaka deneyin pişman olmazsınız. Yiyen herkes çok beğeniyor.Hadi yapalım:

Krema:
1 lt süt
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu krema
4 kare milföy

Karamela sosu:
1 su bardağı şeker
4-5 kaşık su
1 fiske tereyağı
1/2 paket krema

Milföyleri fırında kızartıp, çıkınca minik minik kırıp parçalayalım
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz.İnerken krema ve vanilyayı ekliyorz ve mixerle 5 dakika çırpıyoruz.
Sos için şekeri tencereye ve ocağa direkt koyup karıştırarak eritiyoruz.Yakıyoruz yani.
Eriyince bir kenara alıp krema, tereyağı ve suyu ekliyoruz.İyice karıştırıp soğuyana kadar bekletiyoruz.(Servis sırasında bal kıvamında bir akıcılığı olmalı.Eğer koyu olmuşsa az az sıcak su ekleyip hızlıca karıştırıyoruz) Sosumuz da hazır...
Servise alırken tabağa krema +üzerine kırık milföy + karamela sos döküyoruz.Dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Afiyetle yiyoruz.(sonra kalorileri yakmak için spor yapıyoruz.!!)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...