10 Ekim 2007 Çarşamba

BEŞAMELLİ ISPANAK

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı yağ
tuz ve pul biber
Beşamel sos:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un


Un ve yağı sararana kadar kavuruyoruz ve telle karıştırarak azar azar sütü ilave ediyoruz.Koyuca ama akıcı kıvama gelince tuzunu ekleyip bir iki fokurdatıp kapatıyoruz.

Yağda doğranmış soğanlarımızı ve kıymayı suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçamızı ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Ispanaklarımızı ekleyip pirinç,tuz,biber katıyoruz ve susuz pişiriyoruz.Süzgeçle fırın kabımıza aktarıp beşamel sosumuzu üzerine gezdirip, rende kaşarla kızarana kadar fırınlıyoruz.Yanında güzel bir yayla çorbası ile tavsiye ederim.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...