KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI |
İnternette bir forumdan alıp denediğim ve dışarıda yediklerimiz kadar olmasa da , yine de beğendiğimiz bir tarif ...Buyurun siz de deneyin.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2/3 bardak süt
- 2 adet büyük soğan
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- galeta unu
Yapılışı:
- Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu yumurtayı mikserle koyuca boza kıvamına gelene kadar çırpalım.(un az gelirse ilave edebilirsiniz)
- Soğanları halka halka yaklaşık 1 cm civarında olmasına özen göstererek doğrayalım.
- Yarım saat soğuk suda bekletelim.
- Halkaları düzgün şekilde birbirinden teker teker ayıralım,kurulayalım.
- Yapılan sosa soğan halkalarını bulayalım.
- Daha sonra galeta ununa ve tekrar sosa bulayalım. (galeta ununu az kullanalım, fazla olunca dökülüyor.)
- Bol kızgın sıvı yağda çok fazla kızartmadan pişirelim.
Not: ***İsterseniz galeta unu kullanmadan sade un da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder