10 Ekim 2007 Çarşamba

KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI

http://1tarif1lezzet.blogspot.com

KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI



İnternette bir forumdan alıp denediğim ve dışarıda yediklerimiz kadar olmasa da , yine de  beğendiğimiz bir tarif ...Buyurun siz de deneyin.

Malzemeler 


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 2/3 bardak süt 
  • 2 adet büyük soğan 
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 yumurta 
  • galeta unu



Yapılışı:


  1. Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu yumurtayı mikserle koyuca boza kıvamına gelene kadar çırpalım.(un az gelirse ilave edebilirsiniz)
  2.  Soğanları halka halka yaklaşık 1 cm civarında olmasına özen göstererek doğrayalım. 
  3. Yarım saat soğuk suda bekletelim. 
  4. Halkaları düzgün şekilde birbirinden teker teker ayıralım,kurulayalım. 
  5. Yapılan sosa soğan halkalarını bulayalım. 
  6. Daha sonra galeta ununa ve tekrar sosa bulayalım. (galeta ununu az kullanalım, fazla olunca dökülüyor.) 
  7. Bol kızgın sıvı yağda çok fazla kızartmadan pişirelim. 

Not: ***İsterseniz galeta unu kullanmadan sade un da yapabilirsiniz.


Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...