26 Ekim 2007 Cuma

AĞLAYAN PASTA

Emek ve lezzet sevgili komşum Berrin'den; sizlerle paylaşmak için resimlemek ve tarif de benden...
denediklerimin içinde en beğendiğim tarif bu oldu şimdiye kadar.


4 yumurta
1 su bardağışeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (ya da 3 yemek kaşığı )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

üzeri için:
1 paket hazır  çikolata sosu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasında gerekli)
1,5 su bardağı süt(piştikten sonra kekin üzerine dökmek için)

Kekin yapımı:
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. 
Üzerine un , kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. 
Sütümüzü de ilave edip hafifçe bir kere daha çırpalım.
Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. 
Piştikten sonra ılınması gerekiyor.
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökelim.

Diğer tarafta kremşanti ile 1 su bardağı sütü çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. 
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. 
Çikolatalı sosunu da  tarifine uygun şekilde hazırlayıp ister kullanacağımız zamana kadar  bekletip kekimizi dilimledikten sonra üzerine sos dökerek, istersek soğuyunca şantinin üzerine tümüyle dökerek  servis yapalım…

çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulamanızı tavsiye ederim:

çikolata sosu için:
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
200 gr bitter çikolata

Çikolata hariç malzemelerin tümünü karıştırarak pişirelim. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunum yapılabilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...