13 Ekim 2007 Cumartesi

KIYMALI ISPANAK


1kg ıspanak
200 gr kıyma
1adet kırmızı biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz, pul biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı yağ
Kıymayı, yağı ve soğanı iyice suyunu çekene kadar kavurup doğranmış kırmızı biber,domates ya da 1 kaşık (ben biber+domates salçası kullanıyorum her yemeğimde) salça ilavesiyle biraz daha kavurup ; yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekliyoruz.Altını kısıp kapağını kapatıyoruz.Suyunu saldıktan sonra üzerine yıkanmış pirinci ilave edip ,tuzunu biberini ekleyip çok az su ilavesiyle pirinçler şişene kadar çok kısık ateşte kısa süre pişirip hemen kapatıyoruz.(vitaminlerinin kaybolmaması için ıspanak fazla pişirilmemelidir).Sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...