14 Ekim 2007 Pazar

KREM KARAMEL

Tabii bu yalancısı..!.
Bir sürü krem karamel tarifi edindim yıllar içinde ama inanın en sevdiğim bu...Gerçekten hafif, lezzeti güzel ve yapımı çok kolay.Yumurtası olmadığı için 7-8 yumurtalı tariflerle mukayese edersek, kolesterole etkisi çok düşük.Hele bir de light süt kullanırsanız daha da azalır.Biliyorsunuz genç- yaşlı farketmiyor; çağın en ciddi sorunlarından biri.Çok değil belki ama dikkatli olmakta fayda var.
Bu tarifi de yıllar önce sevgili arkadaşım Yeşim'den almıştım.Canım sonra çok üzücü günler geçirdi; 2 yıl önce 19 yaşındaki evladını bir trafik kazasında kaybetti.Allah sabrını veriyor, dayanılır gibi değil ama elden gelir bir şey de yok ki...ecele çare var mı?
İşte tatlımız:

1 lt süt
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker

Tüm bu malzemeyi karıştırıp, pişiriyoruz.1 su bardağı şekeri tavada karamelize edip(eritme) kaselerimizin içine birer kaşık koyup, üzerine kremayı döküyoruz.Bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.Ertesi gün tabağa ters çevirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...