14 Ekim 2007 Pazar

FIRIN SÜTLAÇ


Kızım yemek yemeyi çok seven, damağına düşkün "yeni nesil(!)" bir genç kızdır.Ve der ki;
-Anne, bir çok yerde sütlaç yedim, seninki gibisi yok.!
Bu onun fikri, teşekkür ediyorum ama isterim ki bir de siz deneyin...Sonra kendi düşüncenizi bana iletin.Yıllarca aradıktan sonra 5-6 yıl önce hemen herkesin beğendiği bir tarif bulduğum ve sizlerle paylaştığım için gerçekten çok mutluyum.İşte tarifim:


1,5 kg süt
1 çay bardağı pirinç(iyice haşlanıp, soğutulacak)
1,5 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
2 paket vanilya(inerken eklenecek)
Pirinç ve vanilya hariç iyice çırptıktan sonra pirinci ilave edip koyu boza kıvamında pişiriyoruz.İnerken vanilyasını ekleyip güveç kaplarına koyarak, içi su dolu fırın tepsisinde fırına veriyoruz...Üstten ısıyı vererek kızartıyoruz.
Afiyet olsun.

***Şeker miktarı bizim damak tadımıza göre çok güzel ama az tatlı tercih edenler azaltabilirler.
***dileyen fırına vermek yerine üzerini tarçınla süsleyerek de tüketebilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...