10 Ekim 2007 Çarşamba

KAYISI HOŞAFI

http://1tarif1lezzet.blogspot.com

KAYISI HOŞAFI


Eğer  kurutulmuş meyve kullanıyorsak  bunun adı HOŞAF, yok eğer taze meyve ile içecek hazırlıyorsak KOMPOSTO oluyor... Katkı maddeli ve doğal olmayan yollarla hazırlanan meyve sularını çocuklarımızın önüne koymaktansa, ya yazdan kurutmalı meyveleri ve kışın bu şekilde hazırlayıp içirmeli sevdiklerimize; ya da deepfreeze kullanarak taze dondurulmuş erik, şeftali vs. meyve ile hazırlayıp komposto yapmalı ...Sağlıklı olan bu bence :)  Basit ama buyrun deneyin...



Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 4-5 su bardağı su
  • 25-30 adet yarma kayısı




Yapılışı


  1. Kayısıları yarım saat suda bekletip dökelim ve tekrar su koyup kaynatalım.(Malatya nın yumuşak kayısısı için bu işleme gerek yok)
  2. 5-6 dakika pişmeye bırakalım.
  3. Kayısılar yuımuşayınca şekerini ilave edip karıştıralım ve  3-4 dakika daha kaynatıp kapatalım.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...