11 Ekim 2007 Perşembe

BALKABAKLI PASTA



1 adet pastaban(ikili)
1 su bardağı süt
1 kg kabak
350 gr şeker(* kabak tatlısında su oranı 1/3’tür)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4-5 kaşık şeker
500 ml süt
2 poşet krem şanti

1-Borcama pastabanı( boşlukları kestiğimiz parçalarla doldurup ) koyup üzerini sütle ıslatıyoruz.
2-Kabak ve şekeri önce kısık ateşte hiç su koymadan ,piştikten sonra harlı ateşte suyunu çektirerek pişirip eziyor ve pastabanın üzerine seriyoruz.
3- Süt, un ve mısır nişastasını koyulaşıncaya kadar pişirip ,bu muhallebiyi kabakların üzerine yayıyoruz.
4-Krem şantiyi hazırlayıp, muhallebinin üzerini kapladıktan sonra en üste de bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...