20 Ekim 2007 Cumartesi

UN HELVASI


Çok sevdiğim Belkıs Teyze'mizin çok özel un helvası...Gerçekten süper bir lezzet bu. Tadına kefil olduğum harika bir helva...İşte şöyle;

1 ölçü un

1 ölçü tereyağı+ zeytinyağı

Fıstık

1 ölçü şeker

1 ölçü su

1 yumurta sarısı

1/2 ölçü süt

  1. Çelik tencerede un, fıstık ve yağı kısık ateşte kavuruyoruz.Kaşığı ters çevirdiğinizde göz göz kabarcıklar varsa kıvamı gelmiş demektir.
  2. Su ve şekeri diğer yanda kaynatıyoruz ve una ekliyoruz; 1-2 dakika fokurdatıyoruz.
  3. Süt ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Fokurdayan helvanın ortasını açıyoruz ve bu karışımı koyup kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  4. Demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...