SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK
soya sosu:
- 3-4 parça tavuk göğsü veya budu
- 2 kaşık soya sosu
- 1 kaşık sirke (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber ,kekik, pul biber
Beşamel sosu
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı su (sosun kıvamı koyu ise ekleyin)
- Kaşar
- tuz
- Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır.
- İçine tavuk parçaları eklenir. İki üç saat kadar bu sosun içinde bekletilir.
- Beşamel sos için, bir kapta un, yağ ile pembeleştirilir.
- Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır.
- Su, tuz ve karabiber eklenir.
- Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. (Benim haşlanmış patatesim vardı onu da ekledim)
- Fırına verilir, çok fazla kızartılmadan çıkarılır.
- Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur.
- Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlanır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder