27 Eylül 2007 Perşembe

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK

http://1tarif1lezzet.blogspot.com/
SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK-http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

SOYA SOSLU BEŞAMELLİ TAVUK


Malzemeler:

soya sosu:
  • 3-4 parça tavuk göğsü veya budu 
  • 2 kaşık soya sosu
  • 1 kaşık sirke (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Karabiber ,kekik, pul biber
Beşamel sosu
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı su (sosun kıvamı koyu ise  ekleyin)
  • Kaşar 
  • tuz


  1. Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır.
  2. İçine tavuk parçaları eklenir. İki üç saat kadar bu sosun içinde bekletilir. 
  3. Beşamel sos için, bir kapta un, yağ ile pembeleştirilir. 
  4. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. 
  5. Su, tuz ve karabiber eklenir. 
  6. Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. (Benim haşlanmış patatesim vardı onu da ekledim)
  7. Fırına verilir, çok fazla kızartılmadan çıkarılır. 
  8. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. 
  9.  Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırınlanır.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...