ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI |
Malzemeler:
- 1 kg dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 8 adet soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 8-10 dal maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz ve yarım limon suyu
Yapılışı:
- Soğanları robotta veya elde kıyıp,pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.
- Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz.
- Soğanları ekleyip,5-10 dakika pişiriyoruz.
- Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz.
- Sıcak suyumuzu batası koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz.İçimiz hazır.
- Ayıklanıp yıkanmış biberlerimizin içine dolduruyoruz.Tenceremize diziyoruz .
- Ya yuvarlak kestiğimiz kendi kapaklarını şapka gibi kapatıyoruz ya da domates kapağı yapıyoruz.
- Bir bardak sıcak su ve tuz ile biraz domates suyu ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder