27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI-1tarif1lezzet.blogspot.com

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



Malzemeler:


  • 1 kg dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 8 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 8-10 dal maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve yarım limon suyu

Yapılışı:


  1. Soğanları robotta veya elde kıyıp,pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.
  2. Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz. 
  3. Soğanları ekleyip,5-10 dakika pişiriyoruz.
  4. Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz.
  5. Sıcak suyumuzu batası koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz.İçimiz hazır.
  7. Ayıklanıp yıkanmış biberlerimizin içine dolduruyoruz.Tenceremize diziyoruz .
  8. Ya yuvarlak kestiğimiz kendi kapaklarını şapka gibi kapatıyoruz ya da domates kapağı yapıyoruz.
  9. Bir bardak sıcak su ve tuz ile biraz domates suyu ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...