28 Eylül 2007 Cuma

KIYMALI PATATES YEMEĞİ

http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

KIYMALI PATATES YEMEĞİ

Çok klasik bir yemektir.Herkes bilir ve hemen herkes sever...Çocuklarımın sebze olarak en sevdiği yemek desem abartmış olmam.Ama olsun dedim her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Belki benim tarzımı uygulamayan ve denemek isteyen ya da mutfakla yeni tanışmakta olan birileri olabilir, di mi ama?:))

Malzemeler:


  • 4-5 patates
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • tuz pul biber
  • 2 kaşık yağ
  • 1 kaşık salça

Yapılışı:


  1. Yağda yemeklik doğradığımız soğanları şeffaflaşana kadar çevirelim ve kıymayı ekleyelim.
  2. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Doğranmış domates ve biberleri , salçayı ekleyip biraz daha çevirelim.
  4.  Küp doğradığımız sarı "Afyon  patateslerini ekleyip batası suyunu koyalım. 
  5. Tuz ve biberle yumuşayana kadar pişirelim.


Afiyetle yiyelim.









Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...