27 Eylül 2007 Perşembe

ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ


http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ



Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi
  • 1 paket ( % 70 veya daha fazla )benmari usulü eritilmiş  bitter çikolata
ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ--http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ


Yapılışı:


  1. Hepsini -yağ , çikolata hariç hariç-tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim. 
  2. Kaynadıktan bir iki dakika sonra kapatıp yağını ekleyip mixerle bir süre çırpalım.
  3. Yarısını borcama aktaralım.
  4. Kalan yarıya çikolatayı karıştırıp onu da üzerine serelim . 
  5. Hindistan cevizi ve boncuk çikolata ile süsleyelim.
  6. Dolapta soğutarak servis yapalım.

Afiyet olsun


Not: * Tadı bence böyle iyi ama siz yine de kontrollü olun.
         * Benmari usulü: Çikolatayı kaynamakta olan suyun içine başka bir kapta koyarak eritmek


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...