Malzemeler:
- 2 Su bardağı akşamdan ıslatılmış,hafif haşlanmış kuru fasulye
- 250-300 gr parça et (tercihen kuşu )
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça(yarısı biber,yarısı domates)
- veya 2 domates
- 2 sivri biber
- 2 adet iri kuru soğan
- 4-5 "tane" karabiber,tuz
Yapılışı:
- Tenceremizi ısıtıp tereyağımızı eritelim ve etimizi ekleyelim; suyunu çekene kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
- Biberleri de ilave edip çevirdikten sonra , salçaları katıp(ya da domates) bir iki dakika daha pişirip , hafif haşlanmış olan fasulyeleri, kaynamış suyunu katıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuzunu, karabiberini altını kapatırken eklemenizde fayda var ancek tane karabiber kullanırsanız önceden ekleyin.
Yanında pilav ve güzel bir salatayla doyulur mu lezzetine...
Not: -(Düdüklü varsa süreniz daha kısalacaktır. Ancak dikkat edelim de fasulye ezmesi olmasın.)
- Aynı şekilde etsiz pişirip inmesine 5 dakika kala üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyerek SUCUKLU KURU FASÜLYE de pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder