27 Eylül 2007 Perşembe

ETLİ KURU FASULYE


ETLİ KURU FASULYE

ETLİ KURU FASULYE



Malzemeler:

  • 2 Su bardağı akşamdan ıslatılmış,hafif haşlanmış kuru fasulye
  • 250-300 gr parça et (tercihen kuşu )
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça(yarısı biber,yarısı domates) 
  • veya 2 domates
  •  2 sivri biber
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 4-5 "tane"  karabiber,tuz
ETLİ KURU FASULYE

Yapılışı:


  1. Tenceremizi ısıtıp tereyağımızı eritelim ve etimizi ekleyelim; suyunu çekene kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.
  2. Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip şeffaflaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
  3. Biberleri de ilave edip çevirdikten sonra , salçaları katıp(ya da domates) bir iki dakika daha  pişirip , hafif haşlanmış olan fasulyeleri, kaynamış suyunu katıp yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Tuzunu, karabiberini  altını kapatırken eklemenizde fayda var ancek tane karabiber kullanırsanız önceden ekleyin.

Yanında pilav ve güzel bir salatayla doyulur mu lezzetine...


Not: -(Düdüklü varsa süreniz daha kısalacaktır. Ancak dikkat edelim de fasulye ezmesi olmasın.)
         - Aynı şekilde etsiz  pişirip inmesine 5 dakika kala üzerine dilimlenmiş sucukları ekleyerek SUCUKLU KURU FASÜLYE de pişirebilirsiniz.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...