PORTAKALLI KEREVİZ |
Malzemeler:
2 adet havuç
2 adet soğan (varsa 10 tane arpacık soğan)
2 adet orta boy patates
2-3 kaşık sızma zeytinyağı
2 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı:
- Yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağını tencereye koyun.
- Havuçların kabuklarını soyun halka doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun.
- Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
- Kerevizleri küp doğrayıp, limonlayıp (kararmaması için) bekletmeden tencereye atın.Varsa körpe yapraklarını da doğrayıp ekleyin.
- Tuzunu ilave edin.
- Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın
Afiyet olsun
Not: *Dilerseniz ayva da ekleyebilirsiniz, o da yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder