27 Eylül 2007 Perşembe

PORTAKALLI KEREVİZ

PORTAKALLI KEREVİZ-1tarif1lezzet.blogspot.com

PORTAKALLI KEREVİZ




Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
2 adet soğan (varsa 10 tane arpacık soğan)
2 adet orta boy patates
2-3 kaşık sızma zeytinyağı
2 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 limon suyu

Yapılışı:

  1. Yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağını tencereye koyun. 
  2. Havuçların kabuklarını soyun halka doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun. 
  3. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. 
  4. Kerevizleri küp doğrayıp, limonlayıp (kararmaması için) bekletmeden tencereye atın.Varsa körpe yapraklarını da doğrayıp ekleyin. 
  5. Tuzunu ilave edin. 
  6. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin. 
  7. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  8. İnce kıyılmış dereotu ile servis yapın

Afiyet olsun

Not: *Dilerseniz ayva da ekleyebilirsiniz, o da yakışıyor. 
         
        

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...