27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE-1tarif1lezzet.blogspot.com

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE




Malzemeler:
  • 1/2 kg yıkanıp ayıklanıp, doğranmış fasülye 
  • 2 adet iri kuru soğan
  • 4 diş sarmısak
  • 3-4 adet domates(büyüklüğüne göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:


  1. Doğranmış soğanlarımızı ve sarmısaklarımızı yağda soteliyoruz.
  2. Fasülyelerimizi ilave edip 5-10 dakika kapağını kapatıp kısık ateşte sararana kadar pişiriyoruz.
  3. Yarısı rendelenmiş, yarısı doğranmış domateslerimizi ,tuz, şekeri de ekleyip, ağzını kapatıyoruz ve kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
  4. Dikkatinizi çekerim, hiç su eklemiyoruz, kendi suyuyla pişiyor.


Not: * Sağlıklı pişirme gereğince son yıllarda tüm sebzeleri çiğden koyup, kapağını kapatıp,  önce harlı      ateşte, sonra kısık ateşte pişiriyorum. Zeytinyağını da üzerine indirirken döküyorum ve ılıyana kadar da kapağını açmıyorum.


Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...