Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet büyük patates
- 1 adet havuç(benim yoktu koyamadım)
- 5 adet enginar
- 1/2 limon
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 2-3 adet şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 3-4 kaşık zeytinyağı(sızma tercih edin)
- Soğanı piyazlık doğruyoruz. Zeytinyağında soteliyoruz.
- Küp doğranmış patateslerimizi, havuçlarımızı ve bezelyeleri ekliyoruz.
- Doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz. Hafif tuzluyoruz.
- Enginarları tuzlu ve limonlu hafif batası suda kaynatıyoruz.
- Enginar çanaklarının üzerine hazırladığımız malzemeyi koyuyoruz.
- Unu serpiyoruz.2-3 kesmeşeker koyup(düdüklü yoksa) kısık ateşte pişirip, ılık ya da soğuk dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder