27 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ



ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ-1tarif1lezzet.blogspot.com

ZEYTİNYAĞLI BROKOLİ



Malzemeler:


  • 1 paket brokoli
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • ½ bardak zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 kaşık domates suyu veya püresi(kış için hazırladıklarımdan kullanıyorum)
  • 1-2 kesme şeker

Yapılışı:


  1. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları biraz sarartalım.
  2. Küp doğranmış patates ve havucu ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Domatesleri  ekleyelim, on dakika pişirelim
  4. Temizlenmiş brokolileri ekleyip az sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte 20 dakika daha pişirelim.
  5. Brokoliler yumuşadığında yemeğiniz hazırdır(çatal kontrolü)

Soğuyunca veya ılıkken yanında yoğurtla veya yoğurtsuz servis yapabilirsiniz.Son derece sağlıklı ve besleyici bir yemektir.Afiyet olsun.



Not: -Suyunu kontrollü eklemenizi öneririm, kısık ateşte kendi suyunda pişen sebzeler daha lezzetli olur
        ama tümüyle susuz da olmamalı...
        - Fazla pişirmemeye dikkat edin, hem rengi solar, hem vitaminlerinin ölmesine sebep olur.
        - Tüm zeytinyağlı yemekleri ılımadan kapağını açmamaya özen gösterin.


Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...