27 Eylül 2007 Perşembe

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT YEMEĞİ


GÜVEÇTE ETLİ NOHUT YEMEĞİ

GÜVEÇTE ETLİ NOHUT YEMEĞİ



Malzemeler:



  • 2 Su bardağı nohut
  • 2 Orta boy soğan
  • 250 gr. Kuşbaşı et
  • 1 Yemek kaşığı salça(domates+biber)
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

  1. Nohutları bir gün önceden yıkayıp suya koyalım.
  2.  Ertesi gün 5 dakika haşlayıp bu suyu dökelim. Yeni bir su ile normal tencerede yarım saat, düdüklü tencerede 15 dakika haşlayalım.
  3.  Düdüklü tenceremizde bu kez etimizi 1 bir bardak su ile 15 dakika haşlıyoruz.
  4. Güvecimize tereyağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı şeffaflaştırıyoruz.
  5. Eti koyup birlikte 5- 10 dakika pişiriyoruz.
  6. Salçaları  ekleyip bir iki kez daha karıştırıyoruz ve nohutları ekliyoruz ve yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz..
  7. Altını kapatmadan önce tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını döküp bir iki dakika karıştırıp pişirmemizi tamamlıyoruz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...