GÜVEÇTE ETLİ NOHUT YEMEĞİ
Malzemeler:
- 2 Su bardağı nohut
- 2 Orta boy soğan
- 250 gr. Kuşbaşı et
- 1 Yemek kaşığı salça(domates+biber)
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Nohutları bir gün önceden yıkayıp suya koyalım.
- Ertesi gün 5 dakika haşlayıp bu suyu dökelim. Yeni bir su ile normal tencerede yarım saat, düdüklü tencerede 15 dakika haşlayalım.
- Düdüklü tenceremizde bu kez etimizi 1 bir bardak su ile 15 dakika haşlıyoruz.
- Güvecimize tereyağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı şeffaflaştırıyoruz.
- Eti koyup birlikte 5- 10 dakika pişiriyoruz.
- Salçaları ekleyip bir iki kez daha karıştırıyoruz ve nohutları ekliyoruz ve yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz..
- Altını kapatmadan önce tuzunu, karabiberini ve sıvıyağını döküp bir iki dakika karıştırıp pişirmemizi tamamlıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder