28 Eylül 2007 Cuma

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI


http://1tarif1lezzet.blogspot.com/

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tavuk göğsü
  • Tuz, pul biber


Yapılışı:


  1. Tavuğu 5-6 bardak(200 ml) suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla haşlayalım.
  2. Ayrı bir yerde unla yağı kokusu çıkana kadar kavuralım.Altını kapatalım. 
  3. Yumurta ve yoğurdu tel çırpıcı ile karıştıralım ve tavuk suyunu azar azar ekleyelim. 
  4. Kavrulan una  karıştırarak ilave edelim ve kesilmemesine dikkat ederek kaynatalım...
  5. İnce didilmiş tavukları da ekleyelim.Tuzunu ekleyip bir süre daha pişirip kapatalım.
  6. Yağda pul biberi kızdırıp ekleyelim. Bir tatlı kaşığı da nane ilave edelim.
  7. Çorbamızın üzerine gezdirelim.


Afiyet olsun

Not: * Çorba yapımlarında yoğurt kullandığımızda yoğurdu ekledikten sonra fazla kaynatmamaya ve    sürekli karıştırmaya özen gösterirsek kesilme sorunu yaşamayız.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...