26 Eylül 2007 Çarşamba

ELMALI MUHALLEBİ

ELMALI MUHALLEBİ
ELMALI MUHALLEBİ

ELMALI MUHALLEBİ


Malzemeler:


  • 5 adet  rendelenmiş elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı kadar su
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta

  1. Elmaları, şekeri, limonu suyunu çekip elmalar pişene kadar pişirelim
  2. Nişasta ile suyu karıştırıp elmalara ekleyelim ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirelim ve altını kapatıp kuplara yerleştirelim
Muhallebisi:
  • 750 ml süt 
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

  1. Tereyağı ve vanilya hariç malzemeler karıştırılarak pişirilip muhallebi yapılacak ; inerken vanilya ve tereyağı ilave edilecek ve mixerle 5 dakika çırpılacak 
  2. Elmaların üzerine eklenecek.
  3. Arzu edilen şekilde süslenecek.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...