ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı(240 ml lik)
- 8 adet soğan
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 8-10 dal maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı sıcak su
- Tuz ve yarım limon suyu
Yapılışı:
- Soğanları robotta veya elde kıyıp,pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.
- Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz.
- Soğanları ekleyip,5-10 dakika pişiriyoruz.
- Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz.
- 1 su bardağı sıcak suyumuzu koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz, ılıması için bir kenarda bekletiyoruz.
- 1-2 saat suda bekleyip tuzu çıkan ve kumu dökülen yıkanıp süzülmüş yapraklarımıza sararak, en altına bir iki yaprak serdiğimiz tenceremize diziyoruz.
- 1.5 bardak sıcak su,damak tadınıza göre tuz(yaprak salamura ve çok tuzlu ise kontrollü kullanın) ve yarım limon suyu ekleyerek ,kaynadıktan sonra çok kısık ateşe alıp yaklaşık 2 saat pişirin.tam suyunu çekecektir.
Afiyet olsun
Not:
Not:
- Tam soğumadan servise boşaltmayın ve yemeden en az bir gün dinlendirin.
- Servis kabımıza alınca üzerine 1 küçük limon suyu eklerseniz bence çok lezzetli oluyor.
- Soğanları rendelemeyin veya robottan geçirirseniz sulandırmayın.
- Pirincin çok pişmemiş olması gerekiyor, su ilave ederken kontrollü olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder