3 Eylül 2008 Çarşamba

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI








1 lt süt
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya




Şeftali Sosu:


4 adet şeftali


5 kaşık şeker


1 yemek kaşığı mısır nişastası




Fındık veya ceviz veya yeşil fıstık




*Süt, irmik ve şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve inerken vanilya karıştıralım.
*Tümünü ıslattığımız kalıbımıza dökelim.


*Sos malzemelerini 5-6 dakika pişirelim, karıştırarak ılıtıp irmiğin üzerine yayalım.
*Üzerine ceviz/fındık/fıstık serpelim.
*Yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim

Afiyet olsun.


1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

SELAM CANIM. BEN GELDİİİMM... TATİL BİTTİ MAALESEF. :( SENEYE ALLAH KERİM ARTIK. TATLI NEFİSSS. TAM DA İFTARLIK. ELLERİNE SAĞLIK. HAYIRLI RAMAZANLAR, BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM. SEVGİLER CANIM...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...