14 Eylül 2008 Pazar

İFTAR MASAMIZ VE PATATES PİLAKİ

 ŞAFAK ÇORBASI veya
 ŞAFAK ÇORBASI 
CORNFLEXLİ TAVUK

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ-2
PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ-1


ÖZEL SOSLU BROKOLİ- KARNABAHAR ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA  veya
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA  
PATATES PİLAKİ
DANA İNCİK HAŞLAMA veya
TERBİYELİ DANA HAŞLAMA




Ayrıca,



Roka-kuzukulağı salatası

vişne kompostosu

iftariyelikler(peynir,zeytin,pastırma,hurma,tavuk jambon,dil peyniri,kayısı ,ceviz)


PATATESLİ PİLAKİ


2 adet soğan

3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet havuç

3 adet domates

tuz, karabiber

2 adet küp şeker


*Zeytinyağını tencereye koyup yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuralım

*Halka doğradığımız havuçları da ekleyip beş dakika çevirelim

*Rendelenmiş domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip 1 çay bardağı su ile kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

*Kıyılmış maydonoz ile ılık servis yapalım..


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...