10 Eylül 2008 Çarşamba

SOYA SOSLU TAVUK KUŞBAŞI

Tavuk kalça kuşbaşı

1/2 çay bardağı soya sosu

1 adet kesme şeker

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı un

karabiber, kekik

1-2 kaşık sıvıyağ


*Soya ve şekeri karıştıralım içine tavuk etlerini koyup 1/2 saat ya da daha fazla bekletelim

*Vok tavaya sıvıyağı koyup piyazlık doğradığımız soğanı kavuralım

*Tavukları ekleyelim ve harlı ateşte karıştırarak pişirelim

*Tavuk iyive suyunu çekip kızarana kadar pişmeli

*İnmesine yakın unu ve bir çay kaşığı tuzu ekleyelim.

*Servis yaparken üzerine maydonoz kıyalım


Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...