17 Eylül 2008 Çarşamba

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ-1



PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ



Herkesin çok beğendiği güzel ve pratik bir börektir...Tepsi neredeyse bitmişti iftar sonunda:))
10 dakikada yapıp dakikalarca mutluluğunu yaşayabilirsiniz:))

(Çok mu şiirsel oldu ne? Eee lezzet nasıl tarif edilir ki başka di mi ama? )
5 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı süt
iç harcı için:
yeterince beyaz peynir(kaliteli kırık peynir kullanırsanız güzel sonuç alırsınız)maydonoz

*Yumurta, süt ve sıvıyağı el blenderi ile iyice karıştıralım
*bir yufkayı fırçayla yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
*diğer iki yufkayı parçalayarak ve her katına harçtan kaşık kaşık dökerek yerleştirelim
*İç harcını her yerine düzgünce yayalım
*Kalan yufkaları aynı şekilde buruşuk buruşuk üzerine harç sürerek bitirelim.
*Kenarlardan sarkanları da üzerine çevirip harcın kalanını komple dökelim.
*Susam çörekotu serpip buzdolabına koyup 4-5 saat bekletelim.
*Çıkarıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

2 yorum:

Yemegimle dedi ki...

Ellerinize saglik hem iftar sofrasi hemde menüdekiler nefis görünüyor,bereketli iftarlar diliyorum...

Seval

Lezzet Gemisi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BELGİNCİM. HER İKİSİ DE ENFESS GÖRÜNÜYOR. CORNFLAKESLİ TAVUK BAYA İLGİMİ ÇEKTİ. EN KISA ZAMANDA BEN DE DENİYCEM. HAYIRLI CUMALAR, SEVGİLER CANIM.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...