21 Eylül 2008 Pazar

İFTAR MENÜSÜ-2









Kayınvalidemin bizler için hazırladığı nefis lezzetlerle dolu iftar masasından bir kaç görüntü sizler için..Biz yedik afiyet olsun , yapanların da ellerine sağlık hepsi harikaydı...Sağolsun kayınvalidem Kayseri yöresinin özgün lezzetlerini çok güzel yapar..Bugün de çoğunlukla yöreseldi yemekler...Bizimkilerin çok sevdiği, benimse (korkudan!)mümkün mertebe uzak durmaya ve tutmaya çalıştığım , asla birle yetinilemeyen yiyecekler hepsi de...Neler mi vardı?

Börek çorbası(nam-ı diğer minik mantı çorbası)
Yağlama
Etli yaprak sarması
Tandır böreği
Kayısı hoşafı
Göbek salata
İftariyelikler
Aşure
Bir de benim giderken yaptığım şekerpareler

Yemek bittiğinde masadan kalkamıyorduk adeta..
Ellerine sağlık kayınvalidemin ve Rahime Abla'nın...Bence onlar muhteşem ikili:))) Masa düzeni sevgili görümcem Buket den...Özellikle tembih etti yaz diye:))) Ben de yazdım işte:))
Hazırlayan , emeği geçen herkese HEPİMİZ çok teşekkür ediyoruz..

sizlere sırayla tarif vereceğim ama bugün artık çok geç oldu..Çok uykum var, ne olur kusura bakmayın..Sabah da çocukları okula göndermek için oldukça erken kalkmam gerekiyor..Yarından itibaren sırayla şu ana kadar neleri yayınlamamışsam veririm...Şimdilik sağlıkla kalın ...

Bu arada resimleri çektiğim makina yine bana ait değildi,(benimkini yine evde unutmuşum!!) resim kalitesi çok iyi değildi ama hiç yoktan iyidir değil mi? Daha iyi resimleme şansım olursa değiştiririm...Şimdilik böyle arkadaşlar..

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

MERHABA CANIM. İFTAR SOFRASI DÖRT DÖRTLÜK OLMUŞ. KAYINVALİDENİN ELLERİNE SAĞLIK. NİCE BEREKETLİ, HOŞ SOHBETLİ SOFRALARA İNŞALLAH. İSTEKLERİNİN GERÇEKLEŞECEĞİ, HARİKALARLA DOLU BİR HAFTAYA BAŞLAMAN DİLEKLERİMLE... SEVGİLER...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...