10 Eylül 2008 Çarşamba

ERZİNCAN ÇORBASI



ERZİNCAN ÇORBASI
1 adet soğan
100 gr kıyma
1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur)
1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim)
Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti
kuru nane ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı


*İnce kıydığımız soğanlarımızı ve kıymamızı soteliyoruz.
*Üzerine sıcak et suyumuzu döküp, kaynayınca içine eriştelerimizi ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ediyoruz.
*Suyunu yaptığınız miktara göre ayarlarsınız.
*Eğer süzme yoğurt kullanıyorsak yoğurdumuzu çorbanın suyuyla hem biraz ısıtıyoruz hemde sulandırıyoruz.
*Sonra bu yoğurdu çorbamıza karıştıra karıştıra ekliyoruz ve çorbamızı kenara alıyoruz.
*(***Yoğurtlu çorbalarda yoğurt eklendikten sonra kaynatılmaz yoksa kesilir.)
*Yağda naneyi fokurdatıp çorbamıza ekliyoruz.


Afiyet olsun

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

ismini çok duyduğum, ama bir türlü deneyip tadına bakmaya fırsat bulamadığım bir çorba.. iftarda da çorbasız olmadığına göre, bu sefer yapmak şart oldu. :)ellerine sağlık canım. bereketli iftarlar diliyorum. sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...