10 Eylül 2008 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ



1 paket yaşmaya
1/2 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı şeker
3 yumurta
1/2 bardak ılık su
1 yemek kaşığı mahlep
yaklaşık 1 kg un
Üzeri için yumurta sarısı ve file fındık


*Ilık su,süt ve şekerle mayayı eritip kabarana kadar beş on dakika bekleyelim
*Un hariç tüm diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
*Unu azar azar ekleyerek çok yumuşak -hafif ele yapışan- bir hamur yoğuralım ve ağzını kapatıp kabarana kadar bekleyelim.
*Püf noktası: Yarım çay bardağı suya bir çimdik hamur atın ..Suyun üzerine çıkınca hamur mayalanmış demektir..:))
*Hamuru önce dörde dölelim..Sonra her birini tekrar 3'e bölelim..
*Uçları ince ortaları şişkin uzun rulolar yapalım ve saç örgüsü şeklinde kıvıralım..
*Tepsi mayası için bekletelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim
*File fındıkları serpelim ve 180 derecede ısınmış fırına verip kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...