31 Ağustos 2008 Pazar

MÜRDÜMLÜ-ŞEFTALİLİ TART




Herkesin bereketi bol, feyzi bol, rızası bol , idraki bol, hayrı bol bir RAMAZAN AYI geçirmesini dilerim Allah'tan...Ülkemize de hayır ve iyilikler getirsin inşallah...



Bugün daha önce yayınladığım armutlu turtamın farklı meyveli versiyonu ile beraberiz..Yaparsanız eminim memnun kalacaksınız...Hem yapımı kolay, hem yemesi son derece keyifli..Size site turu attırmaktansa tekrar yazayım dedim..
Buyrun, kolay gelsin...



3 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
4 " " un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 paket(125 gr) oda sıcaklığında margarin
2 adet şeftali(soyulup dilimlenmiş)
3-4 tane mürdüm eriği
Üzeri için pudra şekeri

*Şekerle yumurtayı iyice köpürene kadar çırpalım
*Margarini ekleyelim ve düşük devirde karıştıralım
*Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte ekleyip yeniden karıştıralım.
*Koyuca bir hamur elde edelim(kek hamurundan biraz daha kıvamlı)
*Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak bir kalıba kaşık yardımıyla yerleştirelim.
*Üzerine meyveleri batıralım ve 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim
*Kızarınca çıkaralım ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...